Welke avonturen kan je doen in de Ardennen?

Mitchel Overstee
9 januari 2024
avonturen

De Ardennen is natuurlijk een prachtige plek voor de mensen die wel een beetje van avontuur houden. Met de uitgestrekte bossen, lange en ruwe rivieren, mooie valleien en de kleine dorpjes biedt dit natuurgebied talloze mogelijkheden voor spannende activiteiten in de buitenlucht. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon op zoek bent naar een opwindend, maar vooral een actief uitje. De Ardennen is de ideale plek voor jou om je tijd door te brengen in de natuur. In deze blog gaan we kijken naar een aantal van de meest populaire activiteiten die je kunt ondernemen in deze regio.

Kajakken en kanoën

In de Ardennen zijn veel verschillende stromen en rivieren. Hierdoor is het natuurlijk de ideale bestemming voor kajak- en kanotochten. Zo kan je langs de mooie routes paddelen, maar ook door de stroomversnellingen en geniet van de rustgevende geluiden van de natuur terwijl je de adembenemende landschappen verkent.

Mountainbiken

In de Ardennen zijn er meer dan genoeg heuvelachtige gebieden die geweldige mogelijkheden bieden om te mountainbiken in de Ardennen. Er zijn talloze routes die je door de dichte bossen, over kronkelende paden en langs geweldige uitzichtpunten leiden. Het is echter belangrijk dat je goed op let met de veiligheid. Zo moet je zorgen dat je je helm meeneemt en je uitrusting, want je wilt ervoor zorgen dat je een veilige rit hebt.

Wandelen en trektochten

Voor degenen die liever te voet avonturen beleven zijn er ontelbare wandelroutes in de Ardennen. Of je nu kiest voor een ontspannen boswandeling of een meerdaagse trektocht. Het zal een compleet andere ervaring zijn, maar het is ook een geweldige manier om te kunnen genieten van de natuur en de frisse lucht waar je dan in terechtkomt.

Lees artikel  Het belang van bestelbussen

Klimmen en abseilen

Avontuurlijke klimmers zullen de Ardennen waarderen vanwege de vele rotsformaties die uitdagingen bieden voor zowel beginners als ervaren klimmers. Zo zal je niet snel alles hebben beklommen en kan je uren doorgaan en genieten van de natuur. Er zijn ook een aantal mogelijkheden voor abseilen. Zo kan je van de steile rotsen afdalen en een compleet nieuwe ervaringen opdoen.

Avonturenparcours en ziplines

De Ardennen is natuurlijk niet alleen wandelen of fietsen. Je hebt er ook geweldige avonturenbanen met hindernisbanen, klimwanden, ziplines en schuttingen die verspreid zijn over de regio. Deze parken zijn geweldig voor families en vrienden die op zoek zijn naar spannende activiteiten en leuke teamuitjes.

Outdoor survival en oriëntatie

In de Ardennen is het natuurlijk om helemaal terug te gaan naar de basics. De Ardennen bied je de mogelijkheid om vanaf het begin te beginnen. Dit betekent dan ook dat je je eigen overleving skills kan gaan uittesten zoals het vroeger altijd ging.

De Ardennen is een plek waar veel kan gebeuren, maar ook veel is gebeurd. Het is een plek waar je nog kan genieten van de ongerepte natuur die ook zo zal blijven. Het is een plek waar je je even terug kan trekken in eventueel een vakantie huisje, maar dan moet je wel de juiste makelaar hebben. De huisjes zijn namelijk lastig te vinden.

Lees hier over alles over Het belang van bestelbussen.